Gedetailleerde opmerkingen over Zoekmachine Optimalisatie Seo

Over Zoekmachine Optimalisatie Seo


Als je in Google op zoek gaat naar: ‘hoe zorg ik ervoor dat mijn website beter gevonden wordt’, dan ben je de term ‘SEO’ ongetwijfeld tegengekomen. Maar wat is SEO nu eigenlijk? SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel ‘zoekmachine optimalisatie’ in het Nederlands. Je moet het zien als een proces waarbij je je website optimaliseert om een hogere positie te behalen in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google.


zoekmachine optimalisatie seozoekmachine optimalisatie seo
Klinkt dit als muziek in je oren? Mooi! In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over SEO om jouw website beter te laten scoren. We gaan het hebben over: Daarnaast delen we ook de templates die wij gebruiken om je verder op weg te helpen met de SEO-optimalisaties voor jouw website.


Optimaliseer je je website naar de normen van Google, dan zal je hoger scoren in de zoekresultaten-pagina’s. Waarom op termijn? Omdat je de impact van SEO niet meteen voelt na je optimalisaties. Het is een proces waarin je nu investeert en waar je op lange termijn de vruchten (lees: opbrengsten) van plukt.


SEO mag dan wel een tijdsintensief proces zijn, je laat in de loop der tijd websiteverkeer wel op een organische manier toenemen. Op die manier kan je de advertentiekosten van Google en sociale media drukken. zoekmachine optimalisatie seo. Wereldwijd vindt ongeveer 70% van alle marketeers dat SEO meer impact heeft (én dus belangrijker is) dan SEA (adverteren in Google


Alles over Zoekmachine Optimalisatie Seo


Tijd om in de basics van zoekmachine optimalisatie te duiken! Wist je dat SEO uit 3 luiken bestaat? SEO optimalisaties kunnen en gebeuren, maar ook het (de manier waarop je website is opgebouwd) speelt een grote rol voor Google. Bij on-page SEO kijken we of de inhoud van je webpagina’s kwalitatief is.




Dit doen ze aan de hand van enkele factoren: Laten we samen elke factor van dit lijstje overlopen. Google streeft naar de ultieme gebruikerservaring. Dit doet Google door de meest relevante informatie te tonen aan de eindgebruiker (zoekmachine optimalisatie seo). Daarom is het uitermate belangrijk om kwalitatieve content te creëren. Als jij ervoor zorgt dat de content die je creëert dan de content die vandaag beschikbaar is op het web, dan beloont Google jouw inspanningen met een hoge positie! Voorbeeld: Wanneer je googelt naar ‘tomatensoep recept snel en lekker’ schuimt Google alle bestaande webpagina’s af en maakt een rangschikking van recepten die volgens hem snel klaar zijn én lekker zijn


zoekmachine optimalisatie seozoekmachine optimalisatie seo
Neen, Google gaat voor jou op zoek naar een recept om zelf lekkere tomatensoep te maken die snel klaar is. Precies waar je om vroeg. krijg meer informatie Vergis je niet. Kwalitatieve content schrijven en hierin nieuwe inzichten verwerken is geen gemakkelijke opdracht. Gelukkig hoef je niet van nul te beginnen. Je kan je baseren op wat anderen schrijven, maar denk goed na op welke manier je meerwaarde of extra inzichten in je artikel kan verwerken.


Zo geef je je website-bezoekers accurate info en toon je aan Google dat jouw pagina nog steeds heel relevant is. Een tweede factor waar Google op let zijn de zoekwoorden die je in je artikel verwerkt. Surfers zitten met een bepaalde nood en gebruiken specifieke woorden om meer informatie over deze nood te zoeken.


Belangrijkste richtlijnen van Zoekmachine Optimalisatie Seo


Bij het opmaken meer informatie van de zoekresultatenpagina kijkt Google naar de intentie van de eindgebruiker en welk specifiek zoekwoord hij/zij hiervoor heeft ingegeven. Weet je met welke intentie de surfer op zoek is naar je product of dienst en welke zoekwoorden hij/zij hiervoor gebruikt? Verwerk deze zoekwoorden dan in je webpagina’s.


Dit is één van de tricks om hoger te scoren in Google. Voorbeeld: Je bent op zoek naar een nieuwe keuken in landelijke stijl. Je begint je zoektocht hoogstwaarschijnlijk door het zoekwoord ‘landelijke keukens’ in te geven in Google in de hoop om wat inspiratie en prijzen te vinden. Dan staat Dovy bovenaan de organische zoekresultaten.




Precies wat de surfer nodig heeft. Maar hoe kom je te weten welke zoekwoorden mensen gebruiken om jouw product of dienst te vinden? Dat ontdek je aan de hand van een zoekwoorden-onderzoek (zoekmachine optimalisatie seo). Stel dat je bedrijf, net zoals , een online marketing agency is. Denk dan eens na welke topics Lees verder gerelateerd zijn aan jouw business en waar mensen naar zoeken


Het is nu de bedoeling dat je inzoomt op deze topics en ze specifieker maakt. Zo kom je vanzelf terecht bij relevante zoekwoorden voor jouw business. Voorbeeld: kosten van sea, werking van sea, sea optimalisaties… TIP: Weet je niet goed waar te beginnen om in te zoomen op jouw topics? Google is your friend! Geef je topic in als zoekwoord en Google geeft je automatisch concrete suggesties! De overgrote meerderheid van (online) marketeers gebruikt keyword research tools om zoekwoorden-onderzoek te doen.


Alles over Zoekmachine Optimalisatie Seo


Voorbeeld: Stel dat jouw bedrijf veiligheidssystemen verkoopt en op zoek is naar interessante zoekwoorden om mee aan de slag te gaan. Dan kan je in een keyword research tool gemakkelijk zien hoe de statistieken zich ten opzichte van elkaar verhouden. In dit geval ga je sneller hoger scoren door te focussen op het zoekwoord ‘draadloos alarm’ omdat de concurrentie hierop een stukje lager ligt in plaats van mee te concurreren op ‘draadloos alarmsysteem’.


Ga daarom op zoek naar longtail keywords (trefwoord-zinnen van 3 of meer woorden). Vaak liggen de concurrentiestatistieken op deze longtail keywords een stuk lager. In bovenstaand voorbeeld zouden we ‘beste draadloos alarm’, ‘draadloos alarm voor thuis’ kunnen gebruiken voor longtail keywords. Er zijn verschillende tools op de markt waarmee je een zoekwoorden onderzoek kan uitvoeren.


De Keyword Planner kan je enkel gebruiken wanneer je het aan een Google Advertentieaccount koppelt. SEMrush is een betaalde tool om geavanceerde SEO-analyses te maken van je website. Dankzij hun Keyword Magic Tool krijg je meer inzicht in de zoekwoorden die mensen ingeven én de vragen die ze hebben. Ubersuggest werd op de markt werd gebracht door SEO-guru Neil Patel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *